شکوه شعر زنان معاصر

عاشقانه ترین اشعار زنان معاصر

شکوه شعر زنان معاصر

عاشقانه ترین اشعار زنان معاصر

بنفشه حجازی

بارانى‏

از خیابان مى‏گذرد زنى‏
که باران را
شکل مى‏دهد
تو با چترى‏
که فاصله را 
سردرگم مى‏کند
و یک بازى 
که اتفاق نمى‏افتد
کسى که به صفر رسید 
از یک رؤیا
باقى مانده بود


امضا

هیچ ربطى به تجربه‏هاى شخصى ندارد
با عشق شروع شدن‏
و در متن با تشنج مردن‏
گزارشگر با اشاره مى‏گوید
تراس تاریک است امّا
چند گلبرگ‏
آخر هفته‏
حدود هفت بعد از ظهر
نیمکت‏
تو
گردن‏بند
دستبند
و گیره سرم را باز مى‏کنم‏
آرایشم را پاک‏
و تنها با یک انگشتر
حکم ویرانى خودم را 
امضا.

بنفشه حجازى‏

برچسب :بنفشه حجازى شاعر و نویسنده‏اى بسیار فعال در روزگار ماست. او در سال 1333 در بروجرد به دنیا آمده، در اصفهان درس خوانده و رشد فعالیتش در تهران بوده است.

ایشان داراى همسر و دو فرزند مى‏باشد. وى علاوه بر شعر و داستان، صاحب نظر و منتقد در شعر و فیلم و ادبیات داستانى است. مدتى تدریس ادبیات در کانون پرورش فکرى کودکان و نوجوانان را به‏عهده داشته است. در همایش‏هاى بین‏المللى از جمله یازدهمین کنفرانس بین‏المللى بنیاد پژوهش‏هاى زنان ایران در دانشگاه کالیفرنیا «برکلى» در سال 79 به ایراد سخنرانى پرداخته و مقالات زیادى (تاریخى، ادبى و اجتماعى) نوشته است. بانویى‏ست پر تلاش که در شعر نوپرداز داراى زبانى مدرن است و براى زنان همواره قلمى گویا و روان داشته و ترجمه‏ها و تألیفات دانشگاهى بسیار دارد. مجموعه اشعار او «رؤیاى انار»، «به انکار عشق تو ناگزیرم»، «نپرس چرا سکوت مى‏کنم»، «یک منظومه آواره و بیست ترانه سرگردان»، «اعتراف مى‏کنم» و رمان: «ماه گریخته در پیراهن»، «نرگس+ عشق»، «گزارشى از ستونزار»، «بیسکویت نیم‏خورده» و داستان کودکان: «تارا و ماه»، «مرغ دریایى»، «گفتگوى چراغ‏ها» و «لالایى» است.
در ضمن ایشان به آموزش و کار عکاسى مى‏پردازد و با شبکه‏هاى اینترنت در مورد عکاسى همکارى مى‏کند. حجازى دو بیانیه دارد: بیانیه هنرمندان و نویسندگان ایرانى بر ضد کشتار بوسنى هرزگوین در 15 مرداد 1374 / اوت 1995 سالروز انفجار بمب اتمى در هیروشیما و بیانیه اهل قلم ایران در اعتراض به کشتارهاى فجیع‏الجزایر که مورد تأیید هنرمندان و امضاى آنان قرار گرفته است.